Υεμένη: Τραυματισμοί σε διαδήλωση

Σαράντα γυναίκες τραυματίσθηκαν χθες το βράδυ στην πόλη Ταΐζ της νοτιοδυτικής Υεμένης στη διάρκεια βίαιης διάλυσης διαδήλωσης υπέρ της ακτιβίστριας Ταουακόλ Κάρμαν, στην οποία απενεμήθη το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2011.

«Ανθρωποι του καθεστώτος του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ επετέθησαν με πέτρες και άδεια μπουκάλια τραυματίζοντας 40 γυναίκες», δήλωσε μέλος της επιτροπής που οργάνωσε τη διαδήλωση.

Ιατρική πηγή επιβεβαίωσε
τον αριθμό των τραυματισμένων γυναικών.

Το βραβείο Νόμπελ για το 2011 απενεμήθη στην Κάρμαν από κοινού με την πρόεδρο της Λιβερίας Ελεν Τζόνσον Σίρλιφ και την ομοεθνή της ακτιβίστρια Λέιμα Γκμπόουι.

Εξάλλου, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν τα ξημερώματα σήμερα σε συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατιώτες πιστούς στον Σάλεχ και σε ενόπλους φυλών που πρόσκεινται στο κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος.

Κάτοικοι δήλωσαν ότι άνδρες της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, την οποία διοικεί ο μεγαλύτερος γιος του Σάλεχ, ο Άχμεντ, ετοιμάζονται να επιτεθούν στη συνοικία Ράουντα, στο κέντρο της Ταΐζ, την οποία υπερασπίζονται μαχητές φυλών.

Keywords
Τυχαία Θέματα