Ξυλοδαρμός μετανάστη σε Α.Τ.

Τον ξυλοδαρμό μετανάστη από αστυνομικό στο Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά καταγγέλλουν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αστυνομικός μέσα στο αστυνομικό τμήμα του Πειραιά χτύπησε τον αλλοδαπό κατά την απογευματινή προσευχή ομάδας μεταναστών. Ανάλογο περιστατικό όπως καταγγέλλεται είχε συμβεί και τέσσερις ημέρες πριν με θύμα άλλο μετανάστη που ξυλοκοπήθηκε

από αστυνομικό.

Δώδεκα μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τη ρατσιστική συμπεριφορά και τους ξυλοδαρμούς.

Είναι καθήκον της ΕΕ να προστατέψει τους μετανάστες που φτάνουν στα σύνορά της, τονίζει η Διεθνής Αμνηστία και απευθύνει σχετική έκκληση στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στις κυβερνήσεις των 27 κρατών-μελών. «Σήμερα ντροπιάζουμε την Ευρώπη. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για ό,τι συμβαίνει σχεδόν αόρατα στα σύνορά μας» δηλώνει ο Νίκολας Μπέγκερ, διευθυντής του γραφείου για τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς της Διεθνούς Αμνηστίας.

Keywords
Αναζητήσεις
ξυλοδαρμος μεταναστη στο τμημα
Τυχαία Θέματα