«Η λιτότητα διαλύει την κοινωνία»

Η πολιτική λιτότητας διαλύει την κοινωνία και υπονομεύει την προοπτική εξόδου από την οικονομική κρίση, τόνισε στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστέρας Φώτης Κουβέλης, ο οποίος συναντήθηκε μαζί του στις Βρυξέλλες. «Η απάντηση της ύφεσης δεν μπορεί παρά να είναι η λήψη άμεσων μέτρων ώστε να ξεκινήσει η αναπτυξιακή διαδικασία», ανέφερε ο κ. Κουβέλης, ο οποίος σε συνάντηση

του με τον επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα, τόνισε ότι «πρέπει να αγωνιστούμε για μια Ευρώπη που προχωρά μπροστά για την πολιτική και την οικονομική της ενοποίηση».

Στη συνάντηση που έγινε σύμφωνα με κύκλους της ΔΗΜΑΡ σε καλό κλίμα, υπήρξε συμφωνία υπέρ της ανάγκης να τεθεί ένα τέλος στις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη.

Σήμερα ο κ. Κουβέλης θα συναντηθεί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Λάζλο Άντορ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ στις 19.30 (τοπική ώρα) θα μιλήσει σε εκδήλωση Ελλήνων που διαμένουν στις Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα