Ξεκίνησε η συζήτηση

Στις 8μμ αναμένεται να διεξαχθεί στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την εκταμίευση του υπολοίπου ποσού της δόσης του Ιανουαρίου, μετά από πρόταση των ΑΝ.ΕΛ.

Την στήριξή του στην κυβέρνηση εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος οποίος, ωστόσο, κάλεσε το οικονομικό επιτελείο να κάνει,

όπως είπε, μια πράξη σεβασμού προς τη Βουλή και να αποσύρει τις διατάξεις που δεν προκύπτουν από τη συμφωνία με την τρόικα. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ, που παρά τη στήριξη στο οικονομικό επιτελείο, ζήτησαν απόσυρση διατάξεων και καλύτερη λειτουργία της Κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο παραχωρεί αμετάκλητα και άνευ όρων την κυριαρχία της Ελλάδας έναντι των δανειστών τοκογλύφων.

Για ιδιότυπη κοινοβουλευτική χούντα έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ το νομοσχέδιο θα καταψηφίσει και η Χρυσή Αυγή.

Η πρόθεση του υπουργού Δημόσιας Τάξης να τοποθετηθεί για το πρωινό τρομοκρατικό κτύπημα, εν μέσω της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με κατεπείγουσες διαδικασίες, αποτέλεσε την αφορμή για προσωρινή αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Από τη συζήτηση αποχώρησε και το ΚΚΕ.

Σκληρές εκφράσεις χρησιμοποίησε την ίδια ώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, στην Ολομέλεια της Βουλής, αποκαλώντας πολιτικά παχύδερμα και πτώματα, βουλευτές της ΝΔ, αλλά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αφορμή στάθηκε η αποστροφή του βουλευτή της ΝΔ, Δάνη Τζαμτζή ότι η Χρυσή Αυγή τα παίρνει από χορηγούς για να στήνει γραφεία.

Ακατανόμαστες, απαράδεκτες και πρωτοφανείς χαρακτήρισε τις εκφράσεις του Χρήστου Παππά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα