Ξανά στο εδώλιο ο Ν. Μαζιώτης

Στο εδώλιο πάλι ο Νίκος Μαζιώτης. Στην ίδια δίκη συγκατηγορούμενοι του είναι η καταζητούμενη σύντροφος του, Πόλα Ρούπα, ο αναρχικος, Αντώνης Σταμπούλος που αρνείται την εμπλοκή του και ο πρόσφατα συλληφθείς Γρηγόρης Πετρακάκος.

Κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, για την έκρηξη

με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής, για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και για δύο ληστείες. Ακόμα ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι τον Ιούλιο του '14.

Δίκη μέχρι το ...βράδυ

Ένταση επικράτησε από την πρώτη κιόλας ημέρα της δίκης, όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση θα ξεκινά το μεσημέρι και θα διαρκεί μέχρι το βράδυ, κάθε ημέρα πλην Τετάρτης, καθώς υπάρχει κίνδυνος παρέλευσης του 18μηνου για τον κατηγορούμενο Σταμπούλο.

Οι συνήγοροι αντέδρασαν μιλώντας για ειδικό καθεστώς κατηγορώντας το δικαστήριο ότι δίνει προτεραιότητα στην αρχή της σκοπιμότητας και όχι της νομιμότητας.

Μετά τη θύελλα των αντιδράσεων η πρόεδρος "συμβιβάστηκε" να ορίσει ως επόμενη συνεδρίαση την 19η Οκτωβρίου το πρωί , δηλώνοντας βέβαια ότι οι άλλες συνεδριάσεις θα είναι ...βραδυνές.

Keywords
Τυχαία Θέματα