Ξανά στην κορυφή

Η Deutsche Bank, προσθέτοντας assets στο ενεργητικό της τη στιγμή που οι άλλοι περιορίζουν τους ισολογισμούς τους, άφησε πίσω την BNP Paribas και επανέκτησε τον τίτλο της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης.

Τα assets της γερμανικής τράπεζας αυξήθηκαν 14% στα 2,16 τρισ.
ευρώ το 2011, καθιστώντας την ως την μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα στην Ευρώπη, μετά από πέντε χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος Josef Ackermann, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τις προτροπές που δέχτηκε για μείωση του μεγέθους της τράπεζας ως «παραπλανητικές», αναμένεται να αφήσει πίσω του όταν αποχωρήσει το Μάιο, έναν ισολογισμό  περίπου 40% μεγαλύτερο από ό,τι το 2006 και αντίστοιχο με το 80% της γερμανικής οικονομίας.

Η Deutsche Bank είναι η δεύτερη περισσότερο μοχλευμένη τράπεζα και η τρίτη λιγότερο κεφαλαιοποιημένη μεταξύ των 10 μεγαλύτερων τραπεζών, παρά το ότι ο Ackermann αύξησε τα αποθεματικά και περιόρισε την εξάρτηση από δανεικά λεφτά.

Αναλυτής της Landesbank Berling Investment, η οποία έχει περίπου 15 δισ. δολάρια υπό διαχείριση, τονίζει ότι η Deutsche Bank ήταν συνειδητοποιημένα αντίθετη στο να μειώσει τον ισολογισμό της.

«Και είναι κατανοητό. Όσο μεγαλύτερη είναι η μόχλευσή σου, τόσο υψηλότερες είναι οι αποδόσεις, όταν οι καιροί είναι καλοί. Θέλουν να κάνουν όσο το δυνατό λιγότερες περικοπές, για να συνεχίσουν να κάνουν όσο το δυνατό περισσότερες business».

Η υψηλότερη μόχλευση, καθιστά ακόμη τα κέρδη της Deutsche Bank περισσότερο ευάλωτα και εξαρτημένα από τις μεταβολές στην αγορά.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα