Ξανά η τρόικα στην Αθήνα

Την Τετάρτη καταφθάνει στην Αθήνα η τρόικα, με μεγάλα αγκάθια να παραμένουν: η αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και η συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα. Μέσα σε αυτά και η «τρύπα» των 2,7 δισ. ευρώ στα δημοσιονομικά που σύμφωνα με δημοσιεύματα «βλέπει» η τρόικα για τη διετία 2013 - 2014, κυρίως λόγω της μη εφαρμογής των μέτρων.
Στο κυβερνητικό επιτελείο αλλεπάλληλες είναι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με αρμόδιους υπουργούς με στόχο την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, κυρίως σε τομείς και υπουργεία όπου παρατηρούνται αρρυθμίες και καθυστερήσεις.

Την Τετάρτη, εξάλλου, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ θα θέτει θέμα επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας και την Δημοκρατική Αριστερά να διαμηνύει σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ τού να διατηρηθεί το ειδικό τέλος στα ακίνητα.

Ποδαρικό, πάντως, με περικοπές μισθών κάνει αύριο ο Απρίλιος, καθώς οι έγγαμοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα παύουν να λαμβάνουν το επίδομα γάμου που ισούται με το 10% των μηνιαίων αποδοχών τους.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, διαψεύδει πως η τρόικα έθεσε θέμα αναστολής της καταβολής συντάξεων σε άτομα κάτω των 60 ετών και υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση δεν θα έκανε αποδεκτό ένα τέτοιο αίτημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα