«Βρόχος» η φοροδιαφυγή

Η εκτεταμένη φοροδιαφυγή και η άνιση κατανομή των φορολογικών βαρών περιορίζουν δραστικά τα φορολογικά έσοδα του κράτους και επιβαρύνουν υπέρμετρα τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, σύμφωνα με έρευνα των επιστημονικών συνεργατών των συνδικάτων. Τα φορολογικά έσοδα προέρχονται κατά 72,3% από μισθωτούς, συνταξιούχους και άλλα φυσικά πρόσωπα, ενώ μόλις το 28,7% προέρχεται από εταιρείες και επιχειρήσεις.

Εξάλλου, τη βελτίωση της είσπραξης των φόρων στην Ελλάδα και την απλούστευση της φορολογικής νομοθεσίας ζήτησε η αναπληρώτρια

γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Νεμάτ Σαφίκ. Σημείωσε πως το ΔΝΤ επιμένει στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής προκειμένου να καταστεί δίκαιη η κατανομή των βαρών και υπογράμμισε πως απαιτείται πρόοδος στην απλούστευση της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας.

Την ίδια ώρα, φοροελεγκτές με μεταπτυχιακό αναζητεί το Υπουργείο Οικονομικών για να καλύψει τις 186 μόνιμες θέσεις που θα στελεχώσουν τη νέα ανεξάρτητη υπηρεσία κατά της φοροδιαφυγής. Αυτό προβλέπει η προκήρυξη του διαγωνισμού που δημοσιεύθηκε χθες και θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα