Βραβεία «Κάρολος Κουν»

Σε μια απλή τελετή, χωρίς ανθοστολισμούς και την καθιερωμένη δεξίωση, αλλά σε θερμό και συγκινητικό κλίμα, απονεμήθηκαν τα βραβεία Κάρολος Κουν 2011.

Παρουσία πλήθους ανθρώπων της Τέχνης και κριτικών του Θεάτρου και της Μουσικής, οι καλλιτέχνες - βραβευθέντες και μη - εισέπραξαν ένα ζεστό χειροκρότημα για την προσπάθειά τους να τιμήσουν την Τέχνη που υπηρετούν.

Στο πάνελ της κριτικής επιτροπής την προσοχή όλων τράβηξε η κενή θέση που άφησε πίσω του ο ποιητής και κριτικός θεάτρου, Γιάννης Βαρβέρης, στον οποίο ήταν αφιερωμένη η φετινή τελετή που άρχισε έπειτα
από την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του.

Για την σκηνοθεσία της παράστασης «Μέδουσα», ο Θωμάς Μοσχόπουλος τιμήθηκε με το αντίστοιχο Βραβείο Κουν, ενώ με την ερμηνεία του στην παράσταση «Λήθη» του Δημήτρη Δημητριάδη, ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος τιμήθηκε με το Βραβείο Κουν Ερμηνείας.

Για το ίδιο έργο απονεμήθηκε έπαινος για την κατηγορία Δραματουργίας, όπως και για τον «Δαίμονα» της Μαρίας Ευσταθιάδη.

Τα βραβεία απένειμε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος μιλώντας στον Α9.84, τόνισε ότι είναι υποχρέωση για τον ίδιο η παρουσία του στην τελετή καθώς, όπως είπε, ο πολιτισμός είναι το στήριγμα της κοινωνίας σε μια περίοδο κρίσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα