Βουλγαρία: «Καραβάνια» ρώσοι τουρίστες

Περισσότεροι από 600.000 Ρώσοι τουρίστες, αριθμός αυξημένος κατά 30%, σε σχέση με το 2012, προβλέπεται ότι θα επισκεφτούν φέτος τη Βουλγαρία, ενώ οι αρχές της γείτονος δεν προσβλέπουν μόνο στο τουριστικό συνάλλαγμα από τη Ρωσία, αλλά και στα επενδυτικά κεφάλαια από τη Μόσχα, που εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στα νέα κέντρα ιαματικών πηγών και spa της χώρας.

Οι προβλέψεις για τις αφίξεις

Ρώσων τουριστών στη Βουλγαρία αναφέρθηκαν στη διάρκεια σύσκεψης του νέου υφυπουργού Οικονομίας και Ενέργειας Μπρανιμίρ Μπότεφ, που ανέλαβε τα καθήκοντά του την περασμένη εβδομάδα, και του πρέσβη της Βουλγαρίας στη Ρωσία Μπόικο Κότσεφ. Ήδη, η τριακοστή χιλιοστή (300.000) βίζα για επίσκεψη στη Βουλγαρία εντός του 2013 εκδόθηκε πρόσφατα στη Μόσχα.

Βουλγαρία πρέπει να διαφημιστεί πιο ενεργά στις ευρωπαϊκές και τη ρωσική αγορά, ως προορισμός για τουρισμό ιαματικών πηγών και spa" σημείωσε ο κ. Μπότεφ και πρόσθεσε ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο προσέλκυσης περισσότερων ρωσικών επενδυτικών κεφαλαίων στον ίδιο τομέα.

Προσεχώς αναμένεται να εφαρμοστεί και το νέο πρόγραμμα, που το υπουργείο - σε συνεργασία με τις Ορθόδοξες Εκκλησίες των δύο χωρών - πρόκειται να προσθέσει στο "οπλοστάσιο" των ενεργειών του για την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού από Ρωσία προς Βουλγαρία.

Το πρόγραμμα, που θα είναι ευρείας κλίμακας, τιτλοφορείται "Στον δρόμο της Ανατολικής Ορθόδοξης Θρησκείας στη Βουλγαρία". Παράλληλα, συζητείται η έναρξη λειτουργίας βουλγαρικού τουριστικού κέντρου στη Μόσχα.

Η βουλγαρική πλευρά πρότεινε ακόμη στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας να εξετάσει το ενδεχόμενο συμπερίληψης στα προγράμματα σπουδών των σχολείων, αναφορών σε ιστορικές διαδρομές της Βουλγαρίας, που σχετίζονται με επιτυχίες του ρωσικού στρατού.

Αντιπροσωπείες από διάφορες ρωσικές περιφέρειες αναμένεται να πραγματοποιήσουν ταξίδια εξοικείωσης στη Βουλγαρία τον Σεπτέμβριο. Επιπρόσθετα, τον Απρίλιο του 2014 πρόκειται να διοργανωθεί βουλγαρο-ρωσικό φόρουμ, αφιερωμένο στον πολιτιστικό τουρισμό, ενώ την επόμενη εβδομάδα ο κ. Μπότεφ θα συναντηθεί με αξιωματούχους της Ρωσικής Εμπορικής Αποστολής στη Βουλγαρία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα