Το TAXISNET θα δέχεται «εκπρόθεσμες» δηλώσεις

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο Χάρης Θεοχάρης είπε ότι το ηλεκτρονικό σύστημα θα δέχεται δηλώσεις εκείνων που το ΑΦΜ τους τελειώνει σε 1 και 2, αν και η προθεσμία για τους φορολογούμενους αυτούς έχει πλέον περάσει.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το πώς θα εξεταστούν, θα εξεταστεί αργότερα».

Ταυτόχρονα σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όταν υπάρχουν προθεσμίες, υπάρχουν για να είναι κάποιοι εμπρόθεσμοι και κάποιοι εκπρόθεσμοι».

Ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε ότι οι εκκαθαρίσεις

δε γίνονται την ίδια στιγμή και πρόσθεσε: «Θέλουμε να δούμε όλες τις δηλώσεις, να δούμε πόσοι θα είναι εκπρόθεσμοι και πόσοι εμπρόθεσμοι. Προσπαθούμε να πάρουμε την απόφαση όσο πιο αργά γίνεται».

Σύμφωνα πάντως με την ισχύουσα νομοθεσία, όσοι καταθέσουν εκπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις θα επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρους. Και αυτό διότι ο νόμος προβλέπει ότι δεν προσμετρούνται οι αποδείξεις στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης υποβολής.

Ο γενικός γραμματέας εσόδων απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας για τους φορολογούμενους των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 3 και 4, ξεκαθαρίζοντας πως «το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν έχουμε προβλήματα με το σύστημα», τα οποία να δικαιολογούν μία τέτοια απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα