Οι Οικολόγοι καταγγέλλουν την αύξηση των τιμών των καυσίμων

12:39 2/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Από σήμερα οι καταναλωτές θα αναγκαστούν να προμηθεύονται τις τιμές των καυσίμων κίνησης (πετρέλαιο και βενζίνη) σε τιμές… Ευρώπης. Πολύ σύντομα μάλιστα θα επέλθει και νέα αύξηση των καυσίμων λόγω αύξησης του ΦΠΑ. Αυτό υπαγορεύει η συμφωνία κυβέρνησης – Τρόικας, που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των κομμάτων στη Βουλή των Αντιπροσώπων (πλην Οικολόγων).

Όμως στην Ευρώπη δίνονται στους πολίτες επιλογές

για την αστική και υπεραστική μετακίνηση τους με δημόσια μέσα συγκοινωνίας. Στην Κύπρο παρά τη γενναία επιδότηση των 65 – 80 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο (που πληρώνει και πάλι ο φορολογούμενος πολίτης), η επιλογή των δημοσίων συγκοινωνιών είναι ανεπαρκής ως ανύπαρκτη. Ίσως να μην υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που να εξαρτάται τόσο πολύ η αγορά και η οικονομία (και οι τιμές βασικών ειδών) από τα καύσιμα κίνησης.

Γι’ αυτούς και άλλους λόγους το θέμα της αύξησης της τιμής των καυσίμων έπρεπε να αντιμετωπιστεί διαφορετικά από την Τρόικα. Αυτή ήταν η αρχική θέση όλων των κομμάτων. Δυστυχώς το τελικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης ήταν μακριά από τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων και σε βάρος των Κυπρίων καταναλωτών και της αγοράς. Αυτά όσον αφορά τα περί «επιτυχούς διαπραγμάτευσης» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση.

Όσον αφορά την ανεργία των πρατηριούχων λόγω της συνεχούς αύξησης του αριθμού των πρατηρίων πετρελαιοειδών, θέλουμε να θυμίσουμε ότι πριν από 10 χρόνια που ξεκινήσαμε τον αγώνα μας κατά της ανεξέλεγκτης ανέγερσης των πρατηρίων πετρελαιοειδών ήμασταν μόνοι μας. Τώρα, φαίνεται ότι και άλλοι φορείς ενώνουν τη φωνή τους μαζί μας και ζητούν την άμεση ψήφιση της νέας εκσυγχρονιστικής νομοθεσίας που εκκρεμεί για χρόνια στη νομική υπηρεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα