Βοστόνη: Συλλήψεις περίπου 100 διαδηλωτών

Ειδικές μονάδες της αστυνομίας για την καταστολή ταραχών συνέλαβαν περίπου 100 ανθρώπους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Βοστόνη (βορειοανατολική ακτή των ΗΠΑ) διαλύοντας μια διαδήλωση κατά της Γουόλ Στριτ, αναφέρει η εφημερίδα «Μπόστον Γκλόουμπ».

Περίπου 200 αστυνομικοί με εξάρτυση για την καταστολή
ταραχών περικύκλωσαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα μια πλατεία της Βοστόνης, που είχαν καταλάβει οι διαδηλωτές εμπνεόμενοι από το κίνημα «Καταλάβατε την Γουόλ Στριτ», και τους ζήτησαν να διαλυθούν. Όταν οι διαδηλωτές αρνήθηκαν, τους έσυραν στο έδαφος, πριν τους περάσουν χειροπέδες και τους απομακρύνουν, γράφει η εφημερίδα.

Πάντα σύμφωνα με την «Γκλόουμπ», οι διαδηλωτές φώναζαν στη διάρκεια της επιχείρησης των αστυνομικών «λαός ενωμένος ποτέ νικημένος"», «ειρηνική διαδήλωση» και «όλος ο κόσμος βλέπει».

Η αστυνομία της Βοστόνης δεν απάντησε στις προσπάθειες δημοσιογράφων να έρθουν σε επαφή μαζί της για το θέμα. Η «Μπόστον Γκλόουμπ» την επικαλείται ωστόσο για να αναφέρει πως ένας αστυνομικός δέχθηκε γροθιά στο πρόσωπο, αν και δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών.

Οι διαδηλώσεις αγανάκτησης αυτού του τύπου έχουν πολλαπλασιαστεί εδώ και τρεις εβδομάδες σ' όλη τη χώρα και οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την απληστία των επιχειρηματικών και οικονομικών κύκλων, που θεωρούνται υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο το νεοϋορκέζικο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ παρεμβαίνει στην αμερικανική πολιτική.

Στον ιστότοπό τους (http://occupywallst.org/states) οι οργανωτές αυτών των κινημάτων δεν αναφέρουν συγκεκριμένες διεκδικήσεις, όμως υποστηρίζουν πως «αυτό που έχουμε όλοι κοινό είναι ότι είμαστε το 99% που δεν ανέχεται πια την απληστία και τη διαφθορά του υπόλοιπου 1%».
Keywords
Τυχαία Θέματα