«Βία κατά εκπροσώπων του λαού»

Την έκθεση «Βία κατά εκπροσώπων του λαού: 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη», που διοργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, εγκαινίασε προχθές ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Η έκθεση τιμά τη μνήμη του Λαμπράκη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από δολοφονική επίθεση στις 22 Μαΐου

1963, στη Θεσσαλονίκη. Περιλαμβάνει επίσης αφιέρωμα στον Γιώργο Τσαρουχά, που τραυματίστηκε βαρύτατα κατά τα ίδια γεγονότα και είχε επίσης υπηρετήσει ως βουλευτής.


Στα εγκαίνια συμμετείχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με πρόταση του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, ενώ παρέστησαν οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και Απόστολος Κακλαμάνης, πολλοί βουλευτές, μέλη των οικογενειών των τιμωμένων κ.α.


Ο Πρόεδρος της Βουλής κατά την ομιλία του, ανέδειξε ιδιαίτερα το θέμα της βίας κατά εκπροσώπων του ελληνικού λαού και υπογράμμισε τη διαχρονική ανάγκη προάσπισης της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού.

«Οι σημερινές εξελίξεις έρχονται να μας θυμίσουν ότι το αγαθό της δημοκρατίας δεν είναι δεδομένο, αλλά χρειάζεται ο λαός και οι εκπρόσωποί του να το υπερασπίζονται και να το διεκδικούν», τόνισε στη δική του ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα