Βατή κλήρωση για ΠΑΟΚ, Άρη

Η κλήρωση των ομίλων της Α΄ φάσης του φετινού Γιουροκάπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σε Άρη και ΠΑΟΚ για πρόκρισή τους.Για την κατάκτηση ουσιαστικά μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων των ομίλων τους, Γ΄ και Β΄ αντίστοιχα, που θα τους φέρει στους 16 του θεσμού.

Εκεί όπου θα υπάρξουν τέσσερις νέοι όμιλοι των τεσσάρων ομάδων - ουσιαστικά προκαθορισμένοι από τους υπάρχοντες οχτώ των τεσσάρων ομάδων - στον δρόμο προς το φετινό φάιναλ-4 όπου ο νικητής του θα πάρει το εισιτήριο απευθείας συμμετοχής στην επόμενη Ευρωλίγκα.

Ο Άρης

κληρώθηκε στον Γ΄ όμιλο ως επικεφαλής του μαζί με τις: Νίμπουργκ (Τσεχία), Ρουντούπις (Λιθουανία) και Γκαστέρα Φλέιμς (Ολλανδία).

Η Νίμπουργκ προήλθε από τον προκριματικό όμιλο του Final Eight της Ευρωλίγκα που πραγματοποιήθηκε στο Σαρλερουά του Βελγίου, ενώ η ολλανδική Γκαστέρα Φλέιμς ήταν πέρσι στον ίδιο όμιλο της Α΄ φάσης του Eurocup με τον Πανελλήνιο.

Όσο για τον ΠΑΟΚ προερχόμενος από το Β΄ γκρουπ δυναμικότητας κληρώθηκε στον Β΄ όμιλο και σαφώς πιο δύσκολο από του Άρη με τις: Κίμκι (Ρωσία), Σολέ (Γαλλία) και Ρίγα (Λετονία).

Η Κίμκι προήλθε από τον προκριματικό όμιλο του Final Eight της Ευρωλίγκα που πραγματοποιήθηκε στο Σαρλερουά του Βελγίου, όπως και η Σολέ από αυτό του Βίλνιους παίκτες της οποίας είναι οι πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ την περσινή αγωνιστική περίοδο Ρόμπερτ Ντόζιερ και Ντόνι ΜακΓκράθ.

Παρόλα αυτά τόσο ο Άρης μπορεί να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου του, ακόμη και την πρώτη, με τον ΠΑΟΚ έχοντας στον όμιλό του την ρωσική Κίμκι θα διεκδικήσει την δεύτερη που θα του δώσει με την σειρά της το εισιτήριο της πρόκρισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα