Βαθαίνει η κρίση στη Σλοβενία

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σλοβενίας απέρριψε το αίτημα του πρωθυπουργού Γιάνεζ Γιάνσα να επιβληθεί δικαστική απαγόρευση στην έκθεση της Επιτροπής Καταπολέμησης της Διαφθοράς, βάσει της οποίας ο ίδιος και ο δήμαρχος Λιουμπλιάνας Ζόραν Γιάνκοβιτς κατηγορούνται για απόκρυψη της πραγματικής περιουσιακής τους κατάστασης.

Η Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς ανακοίνωσε ότι πληροφορήθηκε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, με την οποία επικυρώνεται προηγούμενη απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου του Τσέλιε, που είχε αποφανθεί στις αρχές του μήνα ότι δεν συντρέχει λόγος να επιβληθεί δικαστική

απαγόρευση στην επίμαχη έκθεση του περασμένου Ιανουαρίου.

"Ο κ. Γιάνσα δεν κατάφερε να αποδείξει το ενδεχόμενο παραβίασης, από την Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του και πρόκλησης ανεπανόρθωτης ζημίας" ανακοίνωσε η Επιτροπή, επικαλούμενη την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Το δικαστήριο αναφέρει, επίσης, στην απόφασή του ότι "το αξίωμα του πρωθυπουργού δεν είναι (προσωπικό) δικαίωμα του ενάγοντος ούτε οποιουδήποτε άλλου".

Η Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς εξέφρασε την ελπίδα, η δικαστική απόφαση να βελτιώσει το επίπεδο της συζήτησης για την έκθεσή της, μετά τη δημοσιοποίηση της οποίας ξέσπασε πολιτική κρίση στη Σλοβενία.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Φωτογραφία: Wikipedia

Keywords
Τυχαία Θέματα