Τυνησία: Τελικά αποτελέσματα εκλογών

Το χαρακτηριζόμενο μετριοπαθές ισλαμιστικό κόμμα Ενάχντα κέρδισε στις εκλογές στην Τυνησία καταλαμβάνοντας 89 έδρες στη συντακτική συνέλευση της χώρας, η οποία έχει 217 συνολικά, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της 23ης Οκτωβρίου που ανακοινώθηκαν επισήμως σήμερα.

Εξάλλου το ποσοστό συμμετοχής στις πρώτες ελεύθερες εκλογές
στην Τυνησία ήταν 54,1%, όπως ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή, διευκρινίζοντας ότι 4 εκατομμύρια ψηφοφόροι πήγαν στις κάλπες από σύνολο 7,569 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, που δημοσιοποιήθηκαν τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές, το Ενάχντα κέρδισε 89 έδρες, το Κογκρέσο για την Δημοκρατία (κοσμικό κόμμα) 29 έδρες και το κόμμα αλ Αρίντχα του επιχειρηματία Χεσμί Χάμντι, ο οποίος ζει στο Λονδίνο, 26 έδρες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εκλογικής επιτροπής Κάμελ Τζεντούμπι οι εκλεγμένοι ψηφοφόροι του αλ Αρίχντα «κατατάσσονται στους ανεξάρτητους».

Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα Ετακατόλ κέρδισε 20 έδρες, το Προοδευτικό Δημοκρατικό Κόμμα--ιστορικά το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης--16 και ο Δημοκρατικός Ανανεωτικός Πόλος 5.

Ο Τζεντούμπι έκανε λόγο «για ελλείψεις εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν η πρώτη δημοκρατική εμπειρία και της πολυπλοκότητας των ψηφοδελτίων, κυρίως για τους αναλφάβητους».

Keywords
Τυχαία Θέματα