Απορρίπτει επέμβαση στο Ιράν ο Ζιπέ

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Αλέν Ζιπέ, έκρινε με δηλώσεις του σήμερα ότι μια στρατιωτική επέμβαση σε βάρος του Ιράν -εξαιτίας του πυρηνικού προγράμματός του- θα είναι «χειρότερη και από κακή».

Ο ίδιος τόνισε ότι μια τέτοια επέμβαση «θα ωθούσε τα πράγματα σε μια ανεξέλεγκτη δίνη». Όπως επισήμανε επίσης ο κ. Ζιπέ, μιλώντας στο τέλος του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, η Ένωση πρόκειται να «ενισχύσει» τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης,
ζητώντας ειδικά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την ΕΤΕ, να διακόψει το πρόγραμμα των επενδύσεων στο Ιράν.

Καλά πληροφορημένες πηγές στις Βρυξέλλες τοποθέτησαν χρονικά τη λήψη των πρόσθετων κυρώσεων κατά της Τεχεράνης «στις αρχές του μηνός Δεκεμβρίου».

Το ανωτέρω υπουργικό συμβούλιο απηύθυνε έκκληση στην ιρανική κυβέρνηση, «να ανταποκριθεί στις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για τη φύση που έχει το πυρηνικό πρόγραμμά της, σε πλήρη συνεργασία με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ)».

«Εμείς θέλουμε τον διάλογο, όμως διαπιστώνουμε ότι εκ μέρους του Ιράν η καλή θέληση είναι ίση με το μηδέν. Άρα, θα ενισχύσουμε τις κυρώσεις μας», ανήγγειλε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας μιλώντας σήμερα στις Βρυξέλλες.
Keywords
Τυχαία Θέματα