Τριμερής με φόντο την Κύπρο

Σύσκεψη, εν μέσω των εξελίξεων στην Κύπρο και ενόψει των νέων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, θα έχει στις 6μμ ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς με τους κυβερνητικούς εταίρους, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη. Εν τω μεταξύ, αναβάλλεται

το προγραμματισμένο ταξίδι του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στη Φιλανδία, για τις 22 έως 24 Μαρτίου. Ο πρωθυπουργός ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με τη φιλανδική πολιτική ηγεσία και να συμμετάσχει σε διάσκεψη με έξι Ευρωπαίους πρωθυπουργούς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κυπριακή ηγεσία και την αντιπολίτευση. «Η ευρωζώνη βρίσκεται στο δίλημμα ή να τροποποιήσει τις "μυωπικές και τιμωρητικές αποφάσεις" για την Κύπρο ή να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θα την βλάψουν ως σύνολο», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

«Για εμάς η στήριξη της Κύπρου είναι πρωτίστως εθνική υποχρέωση, δεν θα υποδείξει κανείς στον Κυπριακό λαό και τους αντιπροσώπους του τι θα αποφασίσουν», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Εν τω μεταξύ, αύριο στις 5μμ, μετά από συνεννόηση του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τα μέλη των επιτροπών Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων για τις αποφάσεις του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο.

Το μεσημέρι, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε, χθες, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα με τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες και ανέφερε ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο για την απορρόφηση των καταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Οικονομικών, επέμεινε στην εισήγησή του για επέκταση της είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων και το 2013 για λόγους ρεαλισμού, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι έως τις αρχές Απριλίου, όταν θα επανακάμψει η τρόικα στην Αθήνα, θα έχουμε συμφωνία για όλα τα ανοικτά θέματα.

Να ζητήσει άμεσα έκτακτη σύγκληση συνόδου κορυφής, ώστε να καταστήσει σαφές ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχθεί μία απόφαση αποικιοποίησης της Κύπρου και διάλυσης της οικονομίας της, κάλεσε τον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας.

Να απολογηθεί για τη συμφωνία της στην εγκληματική απόφαση του Εurogroupγια το κούρεμα των καταθέσεων στη Κύπρο, καλεί τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ. Σχετικά με την απόρριψη εκ μέρους της ΝΔ της πρότασης του κ. Τσίπρα για συζήτησηστη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση «αποφεύγει τη συζήτηση εντός του Κοινοβουλίου» και «κρύβεται από τον ελληνικό λαό» και καταλήγει:«Το ψέμα όμως και η υποκρισία έχουν κοντά ποδάρια. Ο ελληνικόςλαός πλέον τους γνωρίζει καλά».

Την αποπομπή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο και τη χάραξη μιας εθνικής γραμμής έναντι του Μνημονίου, ζήτησε σήμερα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, με δήλωσή του. Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση, για την οποία υποστήριξε ότι «μέσω του κ. Στουρνάρα, ψήφισε το σχέδιο της κ. Μέρκελ, που οδηγεί στην καταστροφή την κυπριακή οικονομία αλλά και την εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό» και ότι «διαλύει τις σχέσεις της Κύπρου με τη Ρωσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα