Τριήμερο δικτύωσης και εκπαίδευσης

Στην έρευνα, την εκπαίδευση και τη δικτύωση μελών εθελοντικών οργανώσεων είναι αφιερωμένο το τριήμερο δράσης που διοργανώνει, στη Θεσσαλονίκη, από σήμερα έως την Κυριακή, η μη κυβερνητική οργάνωση "Ηνωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων".

Η πρώτη δράση αφορά την έρευνα σε θέματα καταπολέμησης ρατσιστικών συμπεριφορών στο περιβάλλον μη κυβερνητικών οργανώσεων που δεν δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εκπρόσωποι

δέκα μη κυβερνητικών οργανώσεων από τη Θεσσαλονίκη και δέκα ΜΚΟ από την υπόλοιπη Ελλάδα που αποτελούν την ομάδα στόχου έρευνας για τους σκοπούς του προγράμματος Civic Help for Anti-Racist Measures (CHARM 2) θα αποτιμήσουν διαθέσεις και απόψεις των οργανώσεων σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπολέμησης του ρατσισμού και του αποκλεισμού.

Η δράση εκπαίδευσης (13-14 Απριλίου) αφορά 20 νέους, ηλικίας 15-20 ετών, συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Seed of Change - "Σπόρος Αλλαγής", οι οποίοι με τη χρήση μεθόδων τυπικής μάθησης θα διδαχθούν θέματα οργάνωσης εκστρατειών και μετάδοσης γνώσης.

Η ομάδα του προγράμματος έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για τα κοινωνικά δικαιώματα, την πρόσβαση στην αγορά εργασίας και τη δημιουργία βίντεο. Το απόγευμα του Σαββάτου, σε πρώτη προβολή θα παρουσιαστεί το 10λεπτο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Εκπαίδευση για όλους;" που έχει ετοιμάσει η ομάδα με θέμα την πρόσβαση στην εκπαίδευση των νέων Ρομά στο Δενδροπόταμο.

Η δράση Δικτύωση αφορά τα μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων που υλοποιούν τη δράση Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS) του ευρωπαϊκού προγράμματος "Νέα Γενιά σε δράση". Στους στόχους της συνάντησης εντάσσεται ο σχεδιασμός νέων πρωτοβουλιών σε θέματα αποστολής και υποδοχής εθελοντών και η ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν σε πρώτη προβολή το ντοκιμαντέρ "Thess EVS (?)" με θέμα την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία.

Το τριήμερο δράσης πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Βεργίνα στο πλαίσιο της προτεραιότητας που έχουν δώσει το 2013 οι "Ηνωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων" σε θέματα νεολαίας, την καλύτερη ενημέρωση των νέων σε προγράμματα κινητικότητας, τη βελτίωση των προγραμμάτων και της ανάπτυξης του διαλόγου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα