Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ για τα ΑΕΙ

Σοβαρούς τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ προκαλούν οι αλλαγές στο νόμο για τα ΑΕΙ που προωθεί η κυβέρνηση. Οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης, Κεδίκογλου και Αηδόνης γνωστοποίησαν ότι θα καταψηφίσουν το νόμο με τις αλλαγές στην παιδεία. Νωρίτερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, με κείμενο του, ζήτησε την απόσυρση
ή αν όχι την καταψήφιση του νέου νομοσχεδίου.

Το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχε απαντήσει ευθέως στην Αννα Διαμαντοπούλου για τα περί «ύβρις στην δημοκρατία», δίνοντας ως παράδειγμα τη δανειακή σύμβαση, που τώρα αναζητείται αλλαγή όρων της. «Ελπίζω να μην κατηγορηθούμε για ύβρι επειδή ζητούμε να συζητήσουμε ξανά τους όρους της δανειακής σύμβασης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, χαρακτήρισε θετική την προσπάθεια του υπουργού Παιδείας.

«Ο υπουργός προσπαθεί να λειτουργήσει τα πανεπιστήμια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κρεμαστινός, ενώ ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε ότι «οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου έχουν ως μόνο στόχο την ομαλή μετάβαση λειτουργίας των ΑΕΙ από τον προηγούμενο καθεστώς στο νέο».

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής του στην επιτροπή  με τη θετική ψήφο της ΝΔ και ΔΗΜΑΡ, ενώ το ΠΑΣΟΚ απουσίαζε.
Keywords
Τυχαία Θέματα