Τριγμοί στην κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό ν/σ

Συνεχίζονται οι τριβές στην τρικομματική κυβέρνηση για το αντιρασιστικό νομοσχέδιο, το οποίο κατά τα φαινόμενα «παγώνει», όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση του ΓΓ της Κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου περί αναγκαιότητας διευκρινίσεων για την κατάθεση του. «Έγιναν παρατηρήσεις και ζητήθηκαν διευκρινίσεις ως προς τη νομική αναγκαιότητα κατάθεσης του νομοσχεδίου, σε σχέση με το υφιστάμενο νομικόπλαίσιο, αλλά και ως προς τις επιμέρους διατάξεις του», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα,

σημειώνεται ότι η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, επιφυλάχθηκε να διατυπώσει τις απόψεις της με την έκδοση σχετικού πρακτικού, όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου.

Εν τω μεταξύ, επιβεβαιώθηκε από τη ΝΔ ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θανάση Μπούρα, με τη συμμετοχή του Τάκη Μπαλτάκου, στην οποία αντηλλάγησαν απόψεις για το εάν είναι αναγκαία η κατάθεση του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη η εάν το νομικό πλαίσιο της χώρας καλύπτεται από τις διατάξεις του 1979. Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν η ΝΔ θα μπλοκάρει την κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή στέλεχος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος απάντησε ότι η ΝΔ εκφράζει νομικές εντάσεις και ζητά αλλαγές του νομοσχεδίου πριν αυτό κατατεθεί.

«Η κατάθεση και ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου συνιστά διεθνή υποχρέωση της Ελληνικής Δημοκρατίας και στοιχειώδες μέτρο αυτοπροστασίας του δημοκρατικού κράτους δικαίου», τονίζει σε δήλωση του οπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει πως «η συνεχιζόμενη δημόσια συζήτηση για αυτό αδικεί την Κυβέρνηση και το πολιτικό πλαίσιο της συνεργασίας των τριών κομμάτων». «Οποιοδήποτε επιμέρους ζήτημα πρέπει να αντιμετωπισθεί τάχιστα από τους ίδιους τους τρεις αρχηγούς», καταλήγει οκ. Βενιζέλος.

Κύκλοι της ΔΗΜΑΡ, καλούν τον κύριο Μπαλτάκο να αφήσει τα «τερτίπια» και να προωθήσει το νομοσχέδιο, όπως το έχουν συμφωνήσει οι πολιτικοί αρχηγοί.

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ, τονίζει ότι «με προσωπική εντολή του κ. Σαμαρά, "παγώνει" το νομοσχέδιο επειδή θέλει επί της ουσίας να αλλοιώσει το περιεχόμενό του, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο το μάτι στη Χρυσή Αυγή». Για το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι οφείλει να κατανοήσει πως δεν μπορεί να διαχέει τις ευθύνες, καθώς αυτές βρίσκονται ξεκάθαρα εντός της κυβέρνησης.





Keywords
Τυχαία Θέματα