Τραπεζικό «ξέσπασμα» στο Χ.Α

Με ώθηση από τα κέρδη -έως και άνω του 17%- του δείκτη των τραπεζών, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. ξεκινά ανοδικά τη Μ. Εβδομάδα, μετά από thn τετραήμερη διακοπή των συναλλαγών.

Οι τίτλοι των Eurobank και Alpha Bank βρίσκονται στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20, με ποσοστιαία κέρδη που ξεπερνούν το 25%, ενώ ενισχυμένη περί του 20% ακολουθεί η μετοχή της ΕΤΕ,
που βρέθηκε νωρίτερα να διαπραγματεύεται στα 1,98 ευρώ.

Πέραν των τραπεζικών τίτλων, ανοδικά στον FTSE20 κινούνται μεταξύ άλλων και οι μετοχές των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και Μυτιληναίος, ενώ σε αρνητικό έδαφος τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η Coca-Cola 3E υποχωρώντας έως 2,47% στα 13,80 ευρώ.

Αναλυτές της αγοράς χαρακτηρίζουν ως αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα τη σημερινή «ενθουσιώδη» εκκίνηση των τραπεζικών τίτλων, εκφράζοντας επιφυλάξεις για τις «αντοχές» αυτής της ανοδικής τάσης, με δεδομένο ότι η αγορά βρίσκεται ακόμη εν αναμονή του τελικού σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Επισημαίνουν ακόμη ότι μετά από μία μακρά περίοδο υποτονικής συναλλακτικής δραστηριότητας, οποιαδήποτε ενίσχυση του τζίρου θα συνοδεύεται πιθανότατα και από αυξημένη ενδοσυνεδριακή μεταβλητότητα, κάτι που είναι πιθανό να φανεί και σήμερα, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η αξία των συναλλαγών.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 725,74 μονάδες με κέρδη 2,56%, έχοντας βρεθεί νωρίτερα να καταγράφει κέρδη έως και 2,63%.

Για τον δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 17,27% (έως το +17,76% νωρίτερα) στις 319,49 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο ΧΑ όγκος 16,75 εκατ. τεμαχίων αξίας 16,5 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 61 μετοχές διαπραγματεύονται με κέρδη, 21 υποχωρούν και 10 διατηρούνται αμετάβλητες.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα