Σε τροχιά ρήξης

Ένα 24ωρο πριν ανακοινωθούν οι επίσημες αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα ψηφοδέλτια, στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ της ηγεσίας του κόμματος και του Γ. Ραγκούση.
Ο υπουργός με αφορμή την στάση του για την χρηματοδότηση των κομμάτων δηλώνει οτι εμμένει στις απόψεις του και διαμηνύει

πως είναι έτοιμος να αναλάβει το κόστος των επιλογών του.


Η δήλωση αυτή του κ. Ραγκούση έρχεται μετά τα αιχμηρά σχόλια του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να κατηγόρησε τον κ. Ραγκούση για «πολιτική ανηθικότητα», ενώπιον των μελών της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ εκ των οποίων κανείς δεν υπερασπίστηκε τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας.

Ορισμένοι εκτιμούν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε τροχιά ρήξης, καθώς και ότι το θέμα της υποψηφιότητας του κ. Ραγκούση είναι ανοιχτό.

Μιλώντας στη ΝΕΤ σημερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας απάντησε στις πληροφορίες αυτές, τονίζοντας: «Έχω γνωστοποιήσει την επιθυμία μου για την Β'Αθήνας, αλλά ούτε διεκδικώ, ούτε πιέζω κανέναν και για τίποτα. Περιμένω τις τελικές αποφάσεις αύριο».
Και πρόσθεσε με νόημα: «Με πονάει να μην κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ. Οι οικονομικές δεσμεύσεις κατανοώ ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν, αλλά όσον αφορά στις θεσμικές δεσμεύσεις δεν καταλαβαίνω γιατί να μην τις υλοποιήσουμε».

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των συνεργασιών, ο Γ. Ραγκούσης χαρακτήρισε «αναπόφευκτη» την κυβερνητική συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, «αλλιώς θα υπάρξει πολιτική κρίση, που αν προστεθεί στην υπάρχουσα οικονομική κρίση, θα είναι καταστροφικό».

Ο κ. Ραγκούσης επισήμανε ότι σε αυτήν την κυβερνητική συνεργασία θα πρέπει «πάση θυσία» να γίνει εφικτή η συμμετοχή και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα