Τουρκία: Δάνειο 250 εκ. δολαρίων στη Λιβύη

Δάνειο ύψους 250 εκ. δολαρίων θα χορηγήσει η τουρκική τράπεζα Eximbank στη Λιβύη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν.

Μιλώντας στην έναρξη του επιχειρηματικού φόρουμ Τουρκίας-Λιβύης, που διεξάγεται στην Τρίπολη, ο Τούρκος υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Λιβύη,

σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσει να βελτιώσει τις συνθήκες δημοκρατίας και να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της.

Τουρκία και οι Τούρκοι επιχειρηματίες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να στηρίζου τη Λιβύη και το λαό της" τόνισε.

Πριν από την έναρξη του φόρουμ, ο κ. Τσαγκλαγιάν είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας της Λιβύης και, όπως ανέφερε από το βήμα του φόρουμ, του είπε ότι οι νοσοκομειακές υποδομές στην αραβική αυτή χώρα θα πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, η οικονομία της Λιβύης αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη της τάξεως του 13,2% το 2012 και 11,5% το 2013.

"Η βόρεια Αφρική θα έχει λαμπρό μέλλον" εκτίμησε ο Τούρκος υπουργός.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας της Λιβύης Άχμεντ αλ Κόχλι αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις μεταξύ της χώρας του και της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι η λιβυκή επανάσταση είχε τη στήριξη της τελευταίας.

Αναφερόμενος σε ζητήματα του χαρτοφυλακίου του επισήμανε ότι το υπουργείο Οικονομίας βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης και σημείωσε πως ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στις ιδιωτικές εταιρείες και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των ξένων επιχειρήσεων. "Χρειαζόμαστε την εμπειρία των ξένων εταιρειών στους τομείς των υποδομών" υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα