Τον Άσαντ δείχνει ως δράστη ο ΓΓ του ΟΗΕ

«Μόνο μια πολιτική λύση μπορεί να βάλει τέλος στη Συρία» τόνισαν στη Γενεύη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο Αμερικανός ομόλογος του Τζον Κέρι και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, Λαχντάρ Μπραχίμι.
Η συριακή κρίση θα συζητηθεί επίσης τη Δευτέρα στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ στο

Παρίσι. Νωρίτερα, την εκτίμηση ότι η έκθεση των διεθνών επιθεωρητών που αναμένεται τη Δευτέρα θα επιβεβαιώνει τη χρήση χημικών όπλων χημικών όπλων στη Συρία εξέφρασε ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην οποία δεν είχε αντιληφθεί ότι τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά, κατηγορώντας τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ότι έχει διαπράξει πολλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η επίθεση με χημικά όπλα που σημειώθηκε την 21η Αυγούστου σε προάστιο της Δαμασκού και για την οποία το Παρίσι επιρρίπτει την ευθύνη στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είχε εντοπιστεί την ίδια ημέρα από τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Οι Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ εξέτασαν το σχέδιο για την παράδοση του ελέγχου του χημικού οπλοστασίου της Συρίας σε διεθνείς οργανισμούς,ενώ η Δαμασκός έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ένταξης στη Σύμβαση απαγόρευσης των χημικών όπλων. Οι δύο υπουργοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Νέα Υόρκη στα τέλη του μηνός.

Εν τω μεταξύ, η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια πρότεινε στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να της αποστείλει προς δημοσίευση άρθρο γνώμης για τη Συρία, μετά τη δημοσίευση ενός αντίστοιχου άρθρου από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην εφημερίδα New York Times, που προκάλεσε αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα