Εκρηκτική η κατάσταση στην Παιδεία

Περιθώριο ως τη Δευτέρα έχουν οι Πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΤΕΙ, για να παραδώσουν στον υπουργό Παιδείας τις λίστες του διοικητικού προσωπικού από τις οποίες θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 1.600 υπάλληλοι. Έπειτα από τη συνάντηση των δύο πλευρών, ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε ότι «τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ οφείλουν να αξιολογήσουν τις δομές τους στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος του δημόσιου τομέα».

«Στα πανεπιστήμια δεν υπάρχει πλεονάζον

προσωπικό» δήλωσε το πρωί στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τους Φρόσω Ζαγορίτου και Γιάννη Θεοδόση, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Γιάννης Μυλόπουλος. Όπως είπε «εμείς ωστόσο θα στείλουμε τα αποτελέσματα της καταγραφής, που αποδεικνύουν τις μεγάλες ελλείψεις».

Ο υπουργός Παιδείας πάντως φέρεται να κατέθεσε στον πρωθυπουργό προς έγκριση εναλλακτικό σχέδιο για την εξεύρεση των υπαλλήλων που θα μπουν σε διαθεσιμότητα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει την κατάργηση οργανικών θέσεων με Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα υπογράψουν ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα