Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση της Χ.Α

Ως απαράδεκτη απέρριψε το ΣτΕ , την αίτηση της Χρυσής Αυγής που ζητούσε να ανασταλεί η υπουργική απόφαση με την οποία ανεστάλη η κρατική χρηματοδότηση και η οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης, από τις 23 Δεκεμβρίου 2013.
Στην αίτησή της η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη σε πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής

Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και ότι η εφαρμογή της προκαλεί ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη, καθώς αναστέλλεται η καταβολή του συνόλου της κρατικής χρηματοδότησης που δικαιούται να λάβει για το 2013, η οποία ανέρχεται στα 873.114,83 ευρώ.

Η συζήτηση της κύριας προσφυγής (αίτηση ακύρωσης) της Χρυσής Αυγής έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά με σκοπό τη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη υποθέσεων που εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής και μέχρι στιγμής δεν έχουν απασχολήσει τους δικαστές κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος πολιτική αγωγή σε όλες τις υποθέσεις της Χρυσής Αυγής. Στην αναφορά τους, κάνουν λόγο για «πογκρόμ κατά μεταναστών από χρυσαυγίτες που ακολούθησε μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, τον Μάιο του 2011 στο κέντρο της Αθήνας» καταθέτοντας σειρά στοιχείων, φωτογραφίες, βίντεο, δημοσιεύματα και μαρτυρίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα