Το σκληρό πρόσωπο της φτώχειας

Με σύνθημα «η φτώχεια έχει πρόσωπο», ο Α984, η Athens voice και το protagon.gr συντονίζονται έως τις τέσσερις το απόγευμα παρουσιάζοντας ένα μεγάλο αφιέρωμα για τη ραγδαία αύξηση της φτώχειας και την ανατροπή στις ζωές πολλών συνανθρώπων μας, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Τον τελευταίο καιρό έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των Ελλήνων που δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των αιτήσεων για χορήγηση

βιβλιαρίων απορίας. Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, Καλλιόπη Γιαννοπούλου το 2011 εκδόθηκαν συνολικά 1.420 βιβλιάρια απορίας.

Για το τρέχον έτος και μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 2.000 χιλιάρια απορίας, ενώ έχουν ανανεωθεί 5.900 και έχουν δοθεί σε πολίτες περίπου 100 βιβλιάρια Κοινωνικής Προστασίας.

Δημοσιογράφοι του Α984 επισκέφθηκαν την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου στη λεωφ. Αλεξάνδρας και συνομίλησαν με συμπολίτες μας που αιτούνται για βιβλιάριο απορίας και εξηγούν τι τους οδήγησε σε αυτό.

Στην Νόνη Καραγιάννη μίλησε για τις δράσεις της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Διαυλείας Γαβριήλ ο οποίος επεσήμανε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και την ελπίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα