Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών

Αν ο Βασίλης Τσολακίδης δεν βρεθεί στο βάθρο απόψε, μετά τον τελικό των παράλληλων ζυγών στην ενόργανη γυμναστική, θα πάρει χρυσό μετάλλιο στις καταδύσεις...

Η βουτιά αυτή είναι μια έμπνευση του προέδρου της γυμναστικής ομοσπονδίας Σάκη Βασιλειάδη, ο οποίος εδώ και μέρες... απειλεί τον Θεσσαλονικιό πρωταθλητή δείχνοντάς του τη λίμνη με το γεφυράκι μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό: «Το βλέπεις αυτό; Κακομοίρη μου, αν δεν πας

καλά από εκεί θα σε πετάξω και θα πάρεις χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στις καταδύσεις».

Ο αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής του Τόκιο στα προκριματικά των παράλληλων ζυγών είχε αφαιρέσει μία άσκηση αξίας 0,70 από το πρόγραμμά του προκειμένου να αποφύγει το μεγάλο ρίσκο και να σιγουρέψει την είσοδό του στο σημερινό τελικό του αγωνίσματος. Αυτή την άσκηση θα τη δούμε σήμερα. «Τώρα τα παίζουμε όλα για όλα. Δεν υπάρχει λόγος αφού είμαι στον τελικό να μην έχω την άσκηση στο πρόγραμμα.

    

Φυσικά και θα την προσθέσω» τονίζει ο Τσολακίδης, που ποντάρει και σε ένα καλό σημάδι... Αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι ο προπονητής του Αλέκος Ιωκειμίδης, κάθε φορά που έχει αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πανηγυρίζει ένα μετάλλιο. Στο Σίδνεϊ ήταν το αργυρό του Δημοσθένη Ταμπάκου και στην Αθήνα το χρυσό του ίδιου.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΖΥΓΟΙ (4 μ.μ., ΕΤ1)
Ο ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ

Τσενγκιόνγκ Γιανγκ (Κίνα), Αμιλτόν Σαμπό (Γαλλία), Ζε Φενγκ (Κίνα), Μάρκελ Νγκίεν (Γερμανία), Ντάνιελ Κόραλ Μπαρόν (Μεξικό), Βασίλης Τσολακίδης (Ελλάδα), Καζουχίτο Τανάκα (Ιαπωνία), Γιουσούκε Τανάκα (Ιαπωνία), Εμίν Γκαρίμποφ (Γαλλία).

Για το καλύτερο ο Κοκκαλάνης

Παραδοσιακή δύναμη στην ιστιοπλοΐα η Ελλάδα, αλλά το Λονδίνο μάλλον δεν της ταίριαξε καλά... Προς το παρόν, με εξαίρεση τον Βύρωνα Κοκκαλάνη, ο οποίος σήμερα αγωνίζεται στην κούρσα των μεταλλίων των RSX, κανένα άλλο ελληνικό σκάφος δεν κατόρθωσε να πλησιάσει το βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η χώρα τριών χρυσών, δύο αργυρών και δύο χάλκινων ολυμπιακών μεταλλίων στο άθλημα βρήκε φουρτούνα στη θάλασσα της Μάγχης και περιμένει τον Κοκκαλάνη, ο οποίος προκρίθηκε ως πέμπτος στην τελική κούρσα και κυνηγάει την τέταρτη θέση, να της πετάξει ένα «σωσίβιο».

Κόντρα στον Χόι ο Βολικάκης

Φέτος κατάφερε να κερδίσει τον μεγάλο Κρις Χόι στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο πίστας στην Αστάνα του Καζακστάν. Ο Χρήστος Βολικάκης άφησε πίσω του τον τεράστιο επτάκις ολυμπιονίκη Βρετανό ποδηλάτη αλλά και τον Ρώσο Σεργκέι Μπορίσοφ.

Παράλληλα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πίστας ελίτ στην Ολλανδία. Ολα έχουν πάει κατ' ευχήν για τον Χρήστο Βολικάκη που έχει ανεβάσει στο κατακόρυφο τις προσδοκίες ακόμα και για μια θέση στο βάθρο (κάτι που δεδομένα είναι δύσκολο).

Σήμερα (12 μ.) ο 24χρονος Ελληνας πρωταθλητής από τον Βόλο αγωνίζεται στο κέριν κόντρα σε ονόματα-θρύλους της ποδηλασίας πίστας και καλείται να αποδείξει πως αξίζει να βρίσκεται μέσα στην ελίτ του αθλήματος κ
Keywords
Τυχαία Θέματα