Το όνειρο του τελικού

Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-19 είναι το όνειρο του Γιώργου Κατίδη, που μπορεί κάλλιστα να βγει αληθινό. Ο αρχηγός της Εθνικής Νέων ποδοσφαίρου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA και αναφέρθηκε στη μέχρι στιγμής πορεία της Ελλάδας αλλά και στον ημιτελικό με την Αγγλία, που έρχεται. «Κερδίσαμε, γιατί να μη χαμογελάμε; Είχα να δεχτώ τόσα μηνύματα και τηλεφωνήματα από τα γενέθλιά μου".

"Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα. Είμαι τόσο χαρούμενος που ανυπομονώ

για τον ημιτελικό της Πέμπτης. Το μόνο που μετράει είναι πως νικήσαμε. Όλοι το λένε αυτό, σωστά; Τέλος πάντων, είναι δουλειά μου να βρίσκομαι στις φάσεις και να κάνω ό,τι μπορώ για να σκοράρω. Κόντρα στην Πορτογαλία όλα δούλεψαν εξαιρετικά».

Για την συνεργασία με τον Γιάννη Γιαννιώτα: «Είμαστε μαζί από παιδιά στο σύλλογό μας και στις εθνικές ομάδες. Μπορούμε να συνεργαστούμε με κλειστά τα μάτια στις προπονήσεις. Είναι πολύ εύκολο για εμάς να μαντέψουμε ο ένας τις κινήσεις του άλλου».

Για την ήττα από την Ισπανία: «Εχουμε τη φήμη πως χάνουμε πάντα το πρώτο παιχνίδι στις μεγάλες διοργανώσεις. Ημασταν αγχωμένοι, αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε. Είμαστε η ίδια ομάδα εδώ και πέντε χρόνια και γνωρίζουμε πως να διαχειριστούμε τις καταστάσεις. Η πρόοδός μας στο τουρνουά το αποδεικνύει».

Για τον ημιτελικό με την Αγγλία: «Τους έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και γνωρίζω πως συνήθως έχουν εξαιρετικές ομάδες, που δύσκολα τις νικάς. Επίσης, ξέρω πως δε θα μας υποτιμήσουν. Τακτικά θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι».

Για το ενδεχόμενο κατάκτησης του τροπαίου: «Ο προπονητής μάς δείχνει μία φωτογραφία του τροπαίου σχεδόν κάθε μέρα για να μας δίνει κίνητρο. Πραγματικά έχουμε αρχίσει να ονειρευόμαστε πως θα το πάρουμε για να είμαι ειλικρινής. Απέχουμε μόνο ένα παιχνίδι από τον τελικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα