Το «Μέτωπο αλ Νόσρα» ανέλαβε την ευθύνη

Το Μέτωπο αλ Νόσρα ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση που σημειώθηκε μπροστά από το συριακό υπουργείο Εσωτερικών στη Δαμασκό, επισημαίνοντας ότι δράστες ήταν δύο καμικάζι βομβιστές.

Σε μήνυμά της που ανέβασε στον λογαριασμό της στο twitter η ομάδα, που φέρεται να συνδέεται με την αλ Κάιντα, αναφέρει ότι «χάρη στη βοήθεια του θεού επιτεθήκαμε εναντίον του κτιρίου του υπουργείου Εσωτερικών στην Κάφαρ Σούσε της Δαμασκού, περίπου στις 17:30 της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου».

Ηαλ Νόσρα

πρόσθεσε ότι μετά την επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, ξέσπασαν συγκρούσεις γύρω από το κτίριο του υπουργείου. Και ο ίδιος ο υπουργός, Μοχάμαντ Ιμπραήμ αλ Σάαρ, τραυματίστηκε στον ώμο, σύμφωνα με μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Εξάλλουσήμερα οκτώ πολίτες, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν από την έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Τζντέιντετ Αρτούζ, ένα προάστιο στη νοτιοδυτική Δαμασκό, όπως μετέδωσε η επίσημη συριακή τηλεόραση.

Από την πλευρά του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για τον θάνατο τεσσάρων πολιτών.

Νωρίτερασήμερα 18 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και επτά παιδιά, σκοτώθηκαν από την έκρηξη ενός άλλου παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Κατάνα, στην περιφέρεια της Δαμασκού, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

Το πρακτορείο Sana απέδωσε την επίθεση αυτή σε «τρομοκράτες», όρο που χρησιμοποιεί το συριακό καθεστώς για τους αντάρτες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα