Έρευνες για κύκλωμα στρατιωτικών κτηνιάτρων

Ναεπιταχυνθούν οι διαδικασίες και οιέρευνες της Εισαγγελίας του ΣτρατοδικείουΑθηνών για την ποινική αξιολόγηση τωνβαρύτατων καταγγελιών που είδαν το φωςτης δημοσιότητας στις εφημερίδες «Πρώτοθέμα» (11/11/2012) και «Παραπολιτικά»(8/12/12), για ενδεχόμενη ύπαρξη κυκλώματοςστρατιωτικών κτηνιάτρων που χορηγούνπαράνομα πιστοποιητικά καταλληλότηταςσε εταιρίες που προμηθεύουν τις ΈνοπλεςΔυνάμεις με κρέατα και άλλα τρόφιμα,ζητάει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ΠάνοςΠαναγιωτόπουλος,με κατεπείγον υπηρεσιακό έγγραφο, πουαπέστειλε προς τον ΑντιστράτηγοΕισαγγελέα Αναθεωρητή Ά , ΙωάννηΜποζίν.

align="left">Στοέγγραφό του ο Υπουργός Εθνικής Άμυναςζητεί να κληθούν να καταθέσουν, εκτόςτων άλλων και οι δημοσιογράφοι πουδιενήργησαν τις σχετικές έρευνες , καθώςκαι κάθε άλλο πρόσωπο που μπορεί να έχειστοιχεία για την υπόθεση. Και καλεί τονΠροϊστάμενο της Εισαγγελίας τουΑναθεωρητικού Δικαστηρίου να εποπτεύσειο ίδιος τη διεξαγωγή της έρευνας και ναελέγξει τους υφισταμένους του εάν καιεφόσον υπήρξε καθυστέρηση στην όληδιαδικασία.

Νασημειωθεί ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυναςκ. Παναγιωτόπουλος είχε ζητήσει απότην επομένη του πρώτου δημοσιεύματος(12/11/12) την παρέμβαση της στρατιωτικήςδικαιοσύνης και την διενέργεια έρευναςπρος κάθε κατεύθυνση, με προηγούμενοέγγραφό του, που απέστειλε προς τονΕισαγγελέα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνηςαπό τις (12/11/12).

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Athina984