Το Europa League βγάζει τετράδα

Η μάχη για την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ με τη διεξαγωγή των επαναληπτικών αναμετρήσεων της προημιτελικής φάσης.

Το παιχνίδι το οποίο ενδιαφέρει άμεσα την Ελλάδα για την βαθμολογία της στην κατάταξη της UEFA, είναι αυτό ανάμεσα στη Βασιλεία και τη Βαλένθια. Στην πρώτη αναμέτρηση η ελβετική ομάδα κατάφερε να διασύρει τη Βαλένθια με σκορ 3-0
στην έδρα της και ο επαναληπτικός του "Μεστάγια" μοιάζει να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού θα πρέπει οι Ισπανοί να πετύχουν τέσσερα γκολ για να προκριθούν ή τρία για να οδηγήσουν το παιχνίδι σε παράταση, υπό την προϋπόθεση πως δεν θα δεχτούν τέρμα. Οι «νυχτερίδες» θα αγωνιστούν χωρίς τους Σεντέρος, Μπαραγάν, Ρ. Κόστα και Ζόνας, ενώ στη Βασιλεία θα παραταχθούν χωρίς τους Στρέλερ, Αγέτι, Βόζερ, Σαφάρι και Ιβάνοφ.

Στο Τορίνο η Γιουβέντους έχοντας στα χέρια της το 1-0 του πρώτου αγώνα με τη Λιόν στη Γαλλία είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Ο Αντόνιο Κόντε καλείται να ετοιμάσει τα πλάνα του χωρίς τους Μπαρτσάλι και Πέπε. Στη διάθεσή του είναι ξανά ο Βιντάλ. Στο στρατόπεδο της Λιόν, οι Λοπέζ, Φοφανά, Νταμπό, Γκρενιέ και Γκουρκίφ θα απουσιάσουν από τη βραδινή αναμέτρηση.

Το "τρένο" της Μπενφίκα και δεν δείχνει διατεθειμένο να σταματήσει πουθενά, έχοντας βάλει ως στόχο να φτάσει και πάλι στον τελικό, αλλά αυτή τη φορά να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Για αυτό τον λόγο θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το 1-0 που πήρε στην Ολλανδία από την Άλκμααρ και να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Η δεύτερη εκπρόσωπος της Πορτογαλίας, Πόρτο, αντιμετωπίζει την Σεβίλλης στην Ισπανία, η οποία έχει δεχθεί γκολ και στα τελευταία τέσσερα ματς που έχει δώσει στο γήπεδό της. Ο Κριστοφόρο είναι τραυματίας για τους Ανδαλουσιανούς, επανέρχεται ο Φάτσιο που εξέτισε την ποινή του. Από την άλλη μεριά οι «δράκοι» θα αγωνιστούν χωρίς τον βασικό τους τερματοφύλακα Έλτον που είναι τραυματίας, ενώ ο Φερνάντο είναι τιμωρημένος.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων:

Άλκμααρ-Μπενφίκα 0-1
Λιόν-Γιουβέντους 0-1
Βασιλεία-Βαλένθια 3-0
Πόρτο-Σεβίλλη 1-0

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών (22:05):

Μπενφίκα-Αλκμάαρ
Γιουβέντους-Λιόν
Βαλένθια-Βασιλεία
Σεβίλλη-Πόρτο
Keywords
Τυχαία Θέματα