Στην Ολομέλεια τα προαπαιτούμενα

Στη μία το μεσημέρι ξεκινά την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, το οποίο θα ψηφιστεί το βράδυ της Παρασκευής. Δεκτό επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του κατά πλειοψηφία έγινε από τις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές το νομοσχέδιο, κατόπιν και της δεύτερης ανάγνωσης που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Νέα κόντρα προκλήθηκε λίγο πριν από την λήξη της συζήτησης στις επιτροπές, με αιχμή ζητήματα διαφθοράς και την υπόθεση της λίστας

Λαγκάρντ.

Την εκτίμηση ότι τη επόμενη εβδομάδα που θα συνεδριάσει η επιτροπή πόθεν έσχες θα αποδειχθεί ότι όλα είναι καθαρά στην υπόθεση των δυο υπουργών που ελέγχονται για προβληματικό πόθεν έσχες εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.Mιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Βούτσης τόνισε πως η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις «τηλεδίκες» που γίνονται τις τελευταίες ημέρες.

Δεν επιβεβαιώνει, αλλά ούτε διαψεύδει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης τη φημολογία ότι είναι το ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που ερευνάται για την υπόθεση με το μη δηλωμένο ένα εκατομμύριο στο πόθεν έσχες. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας σε ερώτηση τι λέει για τις φήμες αν είναι ο υπουργόςμε το ένα εκατομμύριο απάντησε «Δεν μπορώ σύμφωνα με το νόμο να προβώ σε οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα προτού γίνει έλεγχος από τη βουλή. Να περιμένετε σε λίγες ημέρες που θα συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και τότε θα φανεί.

Να πάρει θέση για το θέμα Φλαμπουράρη κάλεσε τον πρωθυπουργό ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, καταγγέλλοντας ότι ο υπουργός Επικρατείας κατέχει και σήμερα τις μετοχές της κατασκευαστικής του εταιρείας και τον κάλεσε να παρουσιάσει αποδείξεις μεταβίβασης « όχι με ιδιωτικά συμφωνητικά που δεν μεταβιβάζουν μετοχές» και βεβαιώσεις υπογραφών που δεν επιβεβαιώνονται.

Προηγουμένως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης αναρωτήθηκε « Τι έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από το 2010 μέχρι το 2012 για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ" για να του απαντήσει ο Γιάννης Κουτσούκος απο το ΠΑΣΟΚ ότι «Για την υπόθεση της λίστας έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη και πήρε τις αποφάσεις της»
Keywords
Τυχαία Θέματα