Την Πέμπτη εγκρίνεται η νέα δόση

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης ηομάδα εργασίας του Eurogroup, αναμένεταινα ανάψει το «πράσινοφως» για την εκταμίευση της δόσης των2,8 δισ. ευρώ.

Η έγκριση θεωρείταιτυπική διαδικασία, καθώς χθες ψηφίστηκεη Επικαιροποίηση του μεσοπρόθεσμουπρογράμματος από τη Βουλή με την οποίαολοκληρώθηκαν τα προαπαιτούμενα τουΦεβρουάριου.

Τα τεχνικά κλιμάκιατης τρόικας, αναμένονται στις 25 Φεβρουάριουστην Αθήνα, με στόχο να προετοιμάσουντην επίσκεψη των επικεφαλής

στις αρχέςΜαρτίου.

Σύμφωνα με έκθεση τηςEurobank, η κυβέρνηση καλείται ενόψει τηςαξιολόγησης να κλείσει κρίσιμα θέματαόπως την ανησυχητική πορεία των εσόδωντου προϋπολογισμού, την πορεία τωνμεταρρυθμίσεων στους τομείς τηςδικαιοσύνης και της ενέργειας, καθώςκαι την εκτέλεση του προγράμματοςιδιωτικοποιήσεων.

Η καγκελάριοςτης Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, είχετονίσει χθες ότι «τα κράτη δεν πρέπεινα αποπειρώνται να επηρεάζουν ενεργητικάτις συναλλαγματικές ισοτιμίες τωννομισμάτων τους».

ΗΜέρκελ μίλησε σε εκδήλωση για την 50ήεπέτειο από την δημιουργία του συμβουλίουτων οικονομικών συμβούλων της κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε, μια ισοτιμία του ευρώπου ανέρχεται στο 1,30-1,40 δολάριο δενείναι κάτι πέραν του φυσιολογικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα