Τι είναι γνώση;

Σε αυτό το ερώτημα και σε άλλα πολλά έρχεται να απαντήσει ο ακαδημαϊκός και καθηγητής Μαθηματικών στο Cambridge Αθανάσιος Φωκάς, με τη σημερινή διάλεξή του στο «Τhe Hub Events».

Πρόκειται για μια σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο. Τι είναι γνώση;
Πώς γνωρίζουμε; Ποιος είναι ο ρόλος των μαθηματικών στην προσπάθεια κατανόησης της δυναμικής του εγκεφάλου;

Η εκδήλωση που ξεκινά στις 8μμ γίνεται σε συνεργασία με το British Council.

Υπενθυμίζεται πως οι πρώτοι που έθεσαν ανάλογα ερωτήματα ήταν οι Αρχαίοι Έλληνες. Ερωτήματα που απασχολούν μέχρι και σήμερα τους επιστήμονες.

Στη διάλεξή του, ο Ακαδημαϊκός Αθανάσιος Φωκάς θα αναπτύξει την άποψη ότι οι πιο θεμελιώδεις κατηγορίες στη διαδικασία του σκέπτεσθαι είναι η έμφυτη γνώση σε αντιδιαστολή με την επίκτητη γνώση καθώς και η ασυνείδητη αντίληψη σε αντιδιαστολή με την επίγνωση. Δεδομένου ότι πριν από κάθε συνειδητή εμπειρία προηγείται μια ασυνείδητη διαδικασία, ο καθ. Φωκάς ισχυρίζεται ότι η διαδικασία της επίγνωσης είναι σχετικά αργή και μετρήσιμη, της τάξεως του μισού δευτερολέπτου.

Είσοδος ελεύθερη

The Hub Events, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, (Στάση Μετρό: μετρό Κεραμεικός)
Keywords
Αναζητήσεις
επίκτητη γνώση, επικτιτη γνωση
Τυχαία Θέματα