Τη Δευτέρα προσπάθειες για επίλυση

Νέες προσπάθειες για λύση στο πολιτικό αδιέξοδο θα καταβάλλει τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος θα έχει νεο γύρο διαβουλεύσεων με τους κυρίους Σαμαρά,  Τσίπρα,  Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη στις 7 και μισή το απόγευμα. «Δυστυχώς ως αυτήν την ώρα δεν υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης μιας κυβέρνησης οικουμενικής», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης

μετά από τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Η ΔΗΜΑΡ έκανε ό,τι ήταν δυνατό προκειμένου να υπάρξει λύση που θα εξέφραζε και την επιλογή των πολιτών να αποδεσμευθούμε από τις ρυθμίσεις του μνημονίου και ταυτόχρονα να υπηρετήσουμε την πολιτική που θα κρατάει τη χώρα στο ευρώ», σημείωσε.
«Εμείς τη δική μας υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία την καταδείξαμε με τον πιο ειλικρινή τρόπο. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Η γγ του ΚΚΕ μετά τη συνάντηση της με τον πρόεδρο της δημοκρατίας εκτίμησε ότι η χώρα πάει για εκλογές. Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν προκύψει «δεν θα καταργήσει ούτε τη δανεική σύμβαση, ούτε το μνημόνιο».  Για αυτό και προέταξε ως λύση την ψήφιση νόμου στη Βουλή για την κατάργηση του.

“Αν είναι η χώρα να κυβερνηθεί όπως τα τελευταία 2 χρόνια δεν συναινώ, δεν στηρίζω ούτε με ψήφο εμπιστοσύνης ούτε με ψήφο ανοχής την πολιτική του μνημονίου”, δήλωσε μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο γγ του λαϊκού εθνικιστικού συνδέσμου Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο πρόεδρος των 'Ανεξάρτητων Ελλήνων' Πανος Καμμένος, μετά την συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, επανέλαβε το αίτημα του για ενημέρωση σχετικά με την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της πρωινής συνάντησης του Προέδρου με τους αρχηγούς των τριών μεγαλύτερων κομμάτων, (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) καθώς και το κείμενο της επιστολής του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Ο κ. Καμμένος διατύπωσε δέσμη επτά προτάσεων για τη συμμετοχή του κόμματός του σε οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Δείτε αναλυτική είδηση με όλες τις εξελίξεις εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα