Τη Δευτέρα η συνάντηση με Μέρκελ

Εν μέσω της εντεινόμενης χρηματοδοτικής ασφυξίας της Ελλάδας, ελπίδες για ανάσα δημιουργεί στην Αθήνα η επικείμενη συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα την προσεχή Δευτέρα στο Βερολίνο μετά από πρόσκληση της Γερμανίδας καγκελαρίου, κι ενώ ο πρωθυπουργός θέτει το ζήτημα σε πολιτικό επίπεδο, εν

όψει της συνόδου Κορυφής.

«Στη συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα προφανώς και θα τεθεί το θέμα της ρευστότητας» επισήμανε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο περιορισμού των καταθέσεων ως μέτρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας.

Την ίδια ώρα συνάντηση θα έχουν σήμερα στο Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μάριο Ντράγκι, μια μέρα πριν από την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ για το θέμα της συνέχισης της πρόσβασης των ελληνικών τραπεζών στον ELA, κι ενώ η Ελλάδα ζητά μια άμεση -έστω μικρή και προσωρινή- αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της.


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο πρωθυπουργός στις 8 Απριλίου θα επισκεφθεί τη Μόσχα, καθώς το Κρεμλίνο απάντησε θετικά στο αίτημα για συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Σήμερα ο κ. Τσίπρας αλλά και ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθούν με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα