Επικοινωνία της συμβούλου Ομπάμα με Γ. Δραγασάκη

Την ανησυχία της για το κλίμα που διαμορφώθηκε στις σχέσεις Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους και ειδικά τη Γερμανία, εκφράζουν οι ΗΠΑ, όπως μετέδωσε απόψε ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσιγκτον. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου θεωρούν το αδιέξοδο που παρατηρείται επικίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία και για το λόγο αυτό η οικονομική σύμβουλος του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, Κάρολιν Άτκινσον, είχε τηλεφωνική
επικοινωνία το Σαββατοκύριακο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, από τον οποίο ζήτησε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με τις Βρυξέλλες και οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν. Το αδιέξοδο δεν ωφελεί κανένα, φέρεται να είπε η κ. Άτκινσον.
Νωρίτερα, την πρόσκληση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ για συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Εν τω μεταξύ, αύριο το απόγευμα η υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Η οικονομία είναι ανάμεσα στα θέματα της ημερησίας διάταξης.
Keywords
Τυχαία Θέματα