Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις στο λιμάνι

Στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας τους μέχρι τις 11 το πρωί, και γενική συνέλευση πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ για την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία.

Η σημερινή στάση εργασίας
εντάσσεται στο πλαίσιο ανάλογων κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται σε όλα τα λιμάνια.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στην όποια πώληση λιμανιών της χώρας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Φανή Γουργούρη.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ενημερώνει την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την πρόσκληση ενδιαφέροντος πώλησης του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο.

Στο πλαίσιο αυτό, εργαζόμενοι από όλα τα λιμάνια της χώρας πρόκειται να μεταβούν νωρίς το πρωί στην Αθήνα, όπου και προγραμματίζεται πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

«Κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι δεν είμαστε οι επόμενοι στη σειρά», επεσήμανε η κ. Γουργούρη, προσθέτοντας ότι «για να συζητήσουμε το οποιοδήποτε άλλο μοντέλο αξιοποίησης των λιμανιών, πρέπει να απομακρυνθεί πλήρως το όποιο ενδεχόμενο πώλησης».

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων στον ΟΛΘ (350 στο σύνολό τους) νωρίς το πρωί μετέβησαν στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού, Στέλιου Αγγελούδη, και τού επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας σχετικά με την πολιτική που ακολουθείται, αλλά και τις θέσεις τους για την ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ καλούν το ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα προς την επιλογή κατευθύνσεων που θα ενισχύσουν και θα αναπτύξουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να καταστεί ένα μεγάλο και σύγχρονο δημόσιο λιμάνι, «κρίκο στην μεταφορική αλυσίδα, κατά πως τού πρέπει».

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ, επισημαίνουν ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μπορεί να καταστεί διαμετακομιστικό κέντρο στη ΝΑ Ευρώπη και στη Βαλκανική ενδοχώρα, αλλά ταυτόχρονα είναι λιμάνι που εξυπηρετεί την εθνική οικονομία.

Σύμφωνα δε με την κ. Γουργούη, όλοι οι φορείς της Θεσσαλονίκης, όπως και τα επιμελητήρια και οι σύνδεσμοι, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας έχουν τοποθετηθεί απέναντι στην πώληση, προτείνοντας άλλα βέλτιστα μοντέλα ανάπτυξης.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ τονίζουν ακόμη ότι η μετατροπή της κερδοφορίας του λιμανιού σε ανάπτυξη, μπορεί να γίνει με σχεδιασμό του επενδυτικού προγράμματος, με νέες υποδομές και με εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχόντων, με συμπράξεις για την υλοποίηση του logistics terminal, crusie terminal, με αξιοποίηση και εκσυγχρονισμό χερσαίων δικτύων μεταφοράς για την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών, με προσέλκυση νέων φορτίων και δημιουργία clusters υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας και με βελτίωση του χρόνου και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση επί του παρόντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
θεσσαλονικη, σταση εργασιας, ολθ αε, απεργια, απε-μπε, βουλη, πειραιας, αθηνα, ολθ, logistics, απεργια μμμ, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια ταξι, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, εθνικη, οικονομια, ολθ, πλαισιο, σημερινη, απε, απε-μπε, γινει, δημοσιο, δηλωση, επικοινωνια, ευρωπη, κυβερνηση, μοντελα, μπε, ολθ αε, πρωι, συζητησουμε, συγχρονο, υλοποιηση, αλυσιδα, logistics, πωληση, θεσεις
Τυχαία Θέματα