Θεσσαλονίκη: κατάσχεση μικρών κολιών

Μπορεί οι επιστήμονες να προτρέπουν τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ποτέ κολιό τον Αύγουστο, γιατί τότε αναπαράγεται και γι΄ αυτό είναι "παχύς", όμως αλιείς στην ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας έβγαλαν προς πώληση κολιούς κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους.

Υστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Δημοσίου της Νέας Μηχανιώνας, σε ψυκτικό θάλαμο της αίθουσας δημοπράτησης ιχθύων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 72 κιλά κολιοί, διαστάσεων κάτω των 18 εκατοστών που είναι το επιτρεπόμενο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό

Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, ενώ το αλίευμα πρόκειται να διατεθεί σε ευαγή ιδρύματα.

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος" Θοδωρής Τσιμπίδης, δήλωσε ότι αν και ο κολιός δεν είναι από τα είδη που κινδυνεύουν με κατάρρευση, εντούτοις η ποσότητα που κατασχέθηκε δεν είναι ενδεικτική των παράνομων αλιευμάτων που διακινούνται στην αγορά.

"Μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των αλιευμάτων περνάει από τις ιχθυόσκαλες. Το 60% με 70% εκφορτώνονται από διάφορα παράκτια μέρη, όπου δεν ελέγχονται και διακινούνται στη συνέχεια στην τοπική αγορά χωρίς παραστατικά" εξήγησε.

Ειδικά για τον κολιό, διευκρίνισε ότι ανήκει στα μεσοπελαγικά είδη που δείχνουν να ανακάμπτουν κι ενώ παλιά αλιεύονταν από 400 γρι-γρι πανελλαδικά, φέτος έχουν μείνει μόνο 150.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα