Θεσσαλονίκη: "Γλυκειά" διαμαρτυρία

Μοιράζοντας μελομακάρονα και κρασί διαμαρτυρήθηκαν σήμερα για τις μειώσεις τις συντάξεις, τις αυξήσεις στην φορολογία, τις αλλαγές στον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ τις αυξήσεις στα νοσήλια, τα φάρμακα και τους γιατρούς, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ ,ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ,
ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΝΑΤ και ΤΑΕ.

Οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης εδώ και ένα μήνα έχουν καθιερώσει να πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ κάθε Τετάρτη, αλλά αυτή την εβδομάδα την πραγματοποίησαν Πέμπτη λόγω της χθεσινής απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

"Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να διαδηλώσουμε ενάντια στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, για το πετρέλαιο θέρμανσης , για τα παιδιά μας που είναι άνεργα , γενικά για όλη τη φτωχοποίηση που μας έχει φέρει η τρικομματική κυβέρνηση. Αυτές τις γιορτές η κατάργηση των δώρων και η εφαρμογή της μείωσης των συντάξεων από 5% έως 20% οδήγησε το αποκορύφωμα των περικοπών που μας οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Το 31% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε . Εμείς σήμερα συμβολικά θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους περαστικούς και στους συναδέλφους μας τους συνταξιούχους για αυτό τους προσφέρουμε μελομακάρονα και κρασί" ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκης, Χρ. Σαλονικιός.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα