Η Κύπρος εμποδίζει την τουρκική ένταξη σε ΕΕ

H Τουρκία δεν πρόκειται να «παρακαλέσει» για την είσοδό της στην ΕΕ, κι όσοι στηρίζουν τη στρατηγική τους σε μια τέτοια υπόθεση κάνουν μεγάλο λάθος , είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Ποτέ δεν θα παρακαλέσουμε», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ στο Ελσίνκι, μιλώντας σε μια συνάντηση που οργάνωσε φινλανδικό ινστιτούτο μελετών.

«Η πορεία της ένταξης θα πρέπει να είναι δίκαιη», είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Κυπριακή Δημοκρατία που «εμποδίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ».

«Νομίζουν ότι η Τουρκία θα βρεθεί σε θέση αδυναμίας και θα

παρακαλεί για να γίνει μέλος. Ποτέ δεν θα παρακαλέσουμε», είπε.

Ο Νταβούτογλου υποστήριξε εξάλλου ότι εάν οι Ελληνοκύπριοι είχαν αποδεχτεί το Σχέδιο Άναν, η Κύπρος θα ήταν ενωμένη και «η ελληνοκυπριακή οικονομία δεν θα αντιμετώπιζε τη χρεοκοπία».

Επίσκεψη Νταβούτογλου ΠΓΔΜ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου πραγματοποιεί, σήμερα και αύριο, επίσκεψη στην ΠΓΔΜ.

Σήμερα το απόγευμα, το κρατικό πανεπιστήμιο των Σκοπίων «Άγιος Κύριλλος και Μεθόδιος», σε ειδική τελετή, θα αναγορεύσει τον κ. Νταβούτογλου σε επίτιμο διδάκτορα.

Το βράδυ, ο κ. Νταβούτογλου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ενώ αύριο ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, τον πρόεδρο της Βουλής Τράικο Βελιάνοφσκι και με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Πόποσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα