Θέμα ωρών η δεύτερη έξοδος στις αγορές

Θέμα ωρών είναι σύμφωνα με ξένα πρακτορεία η νέα, δεύτερη έξοδος της Ελλάδος στις αγορές. Τα δημοσιεύματα τα οποία δεν επιβεβαιώνονται επισήμως από την ελληνική κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς, κάνουν λόγο για έκδοση τριετούς ομολόγου αξίας 2,5 - 3 δισ. ευρώ με το επιτόκιο να φέρεται να διαμορφώνεται κοντά στο 3%. Τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν ότι με την κίνηση αυτή η Ελλάδα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει παγκοσμίως,
αλλά και το momentum που διαμορφώνει η έγκριση της δόσης του ενός δισ. ευρώ και η χθεσινή καλή πορεία της έκδοσης εντόκων γραμματίων.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το βασικό σενάριο αυτό, άμεσης εξόδου στις αγορές, έχει ως στόχο να προλάβει και πιθανές παραφωνίες της Τρόικα που ξεκινούν από αύριο Πέμπτη νέο έλεγχο στην Αθήνα (Καδά σημερινό)

Η κυβέρνηση θέλει επίσης να καλύψει και τις χρηματοδοτικές ανάγκες των επόμενων μηνών, αλλά και να κάνει ένα ακόμα βήμα στην αποκατάσταση της καμπύλης των ομολόγων της. υπενθυμίζεται ότι η πρώτη έξοδος στις αγορές έγινε τον Απρίλιο με 5ετές ομόλογο.

Μέχρι την Πέμπτη η έκδοση 3ετούς ομολόγου αναφέρουν αναλυτές
Η Ελλάδα αναμένεται να προχωρήσει μέχρι την Πέμπτη στην έκδοση ενός τριετούς ομολόγου μέσω syndication (κοινοπραξίας τραπεζών), αναφέρουν αναλυτές στο πρακτορείο Bloomberg.

Όπως επισημαίνεται από το πρακτορείο, η Ελλάδα θα αναζητήσει από τις αγορές περί τα 3 δισ. ευρώ, με τις αποδόσεις να κυμαίνονται περίπου στο 3%, παρέχοντας μια αγοραστική ευκαιρία για εκείνους που δεν έχασαν την πενταετή έκδοση τον Απρίλιο.

Το πρακτορείο αναφέρει ακόμη ότι η Ελλάδα έχει χρηματοδοτικό κενό 12 δισ. ευρώ για το 2015, αν και αυτό μπορεί να μειωθεί μέσω πώλησης ομολόγων και εάν χρησιμοποιηθούν κεφάλαια από το ταμείο για τις τράπεζες.

ΠΗΓΗ: capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα