Θέμα χρόνου το νέο κυβερνητικό σχήμα

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα. Συντονιστής σε θέματα οικονομίας και βασικός διαπραγματευτής με τους δανειστές αναμένεται να αναλάβει ο Γιάννης Δραγασάκης, ενώ τα πρόσωπα που συμπληρώνουν το οικονομικό επιτελείο είναι οι Γιάννης Βαρουφάκης, Γιώργος Σταθάκης, και Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Αναλαμβάνω το υπουργείο Υγείας» δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής,

ενώ την τοποθέτησή του στο υπουργείο οικονομικών επιβεβαίωσε και ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Πέραν της συμμετοχής των ΑΝΕΛ, με τον Πάνο Καμμένο να αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας, ο κ. Τσίπρας κάνει ανοίγματα σε ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους.

Βολιδοσκοπεί σύμφωνα με πληροφορίες τον Φώτη Κουβέλη για αναλάβει ο ίδιος κυβερνητική θέση ή άλλο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, όπως ο Γιάννης Πανούσης. Ο Γιάννης Τσιρώνης από τους Οικολόγους αναμένεται να αναλάβει υφυπουργός περιβάλλοντος.

Εκτός από το χαρτοφυλάκιο της Άμυνας οι ΑΝΕΛ αναλαμβάνουν έως τέσσερις θέσεις υφυπουργών μεταξύ τους αυτή των θρησκευμάτων αλλά και μια στο υπουργείο εργασίας. Τα ονόματα που ακούγονται Έλενα Κουντουρά, Τέρενς Κουίκ, Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα, Νίκος Νικολόπουλος. «Ο τόπος γύρισε σελίδα. Το Σύνταγμα λειτουργεί και πάλι μετά από δυόμισι χρόνια. Όσοι αντέξαμε καταφέραμε να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και να είμαστε ρυθμιστές και εγγυητές στη νέα πραγματικότητα. Σήμερα είναι μια διαφορετική ημέρα, είμαστε πλέον στην κυβέρνηση», τόνισε ο Πάνος Καμμένος στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Νέα εκπρόσωπος του κόμματος είναι η βουλευτής Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα