Θέλει επώδυνες μεταρρυθμίσεις

«Δεν θα έχω καμία ανάμειξη εάν η Ελλάδα οδηγηθεί σε έξοδο από το ευρώ», δήλωσε χθες το βράδυ η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κορυφώνοντας, εμμέσως, και τις πιέσεις για άμεση επίτευξη συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών.

Απαντώντας σε ερώτηση Ελληνα φοιτητή, και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης νέων στο Μουσείο του Βερολίνου, η Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε ότι δεν θα ήθελε να δει την Ελλάδα
να οδηγείται στην έξοδο της ευρωζώνης, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα είχε «απρόβλεπτες συνέπειες».

Η κυρία Μέρκελ, μιλώντας λίγες μόλις ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της νέας αναβολής της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, επανέλαβε ότι η χώρα μας δεν είχε καμία εναλλακτική λύση πέρα από το να προχωρήσει στις επώδυνες μεταρρυθμίσεις. Αλλά δεν έμεινε εκεί.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων», είπε. «Τι συμφέρον θα είχε να το κάνουμε αυτό; Θέλουμε όμως να φτάσουμε σε ένα σημείο που η Ελλάδα, με την βοήθεια της Ευρώπης, θα μπορεί να ζήσει με τις δικές της δυνάμεις». «Κανείς δεν θέλει να επιβάλει στους Έλληνες έξωθεν μεταρρυθμίσεις», κατέληξε.

Σύμφωνα πάντως με τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου Dpa, η Γερμανίδα καγκελάριος εκτιμά ότι έως το βράδυ της Πέμπτης οι διαπραγματεύσεις για το νέο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας θα έχουν ολοκληρωθεί. Κατά την ίδια ειδησεογραφική πηγή, η καγκελάριος φέρεται να δήλωσε σήμερα προς τους βουλευτές που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Κ.Ο των Χριστιανοδημοκρατών, ότι έως το βράδυ της Πέμπτης είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί και η συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα