Επιστρέφουν τα χιόνια στη χώρα

Κλειστή είναι η οδός Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω λόγω χιονόπτωσης. Συνέχεια της κακοκαιρίας έως και το Σάββατο, προβλέπει η Μετεωρολογική υπηρεσία, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, τα χιόνια στα ορεινά, τους θυελλώδεις ανέμους  και τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Σε ετοιμότητα τίθεται από σήμερα και για όσο χρειαστεί ο μηχανισμός του  Δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων.

Σε λειτουργία θα είναι η Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6, η Λέσχη Φιλίας Κίου 5 στην Κυψέλη, και το Κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ,

Πειραιώς και Εχελιδών 69. Ακόμη η αίθουσα Δ 12 Νίκος Γκάτσος στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι και η λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου στην συμβολή των οδών Μαμούρη και Δύμης.

Σε λειτουργία επί 24ώρου βάσεως και η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας 1960.

Επίσης από το μεσημέρι εθελοντές του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων θα κινούνται στους δρόμους  παρέχοντας  σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη κουβέρτες, ιματισμό, φάρμακα και ζεστά ροφήματα.

Συναγερμός στον Έβρο

Σε συναγερμό συνεχίζουν να βρίσκονται οι υπηρεσίες της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης και του Έβρου για άμεση εκκένωση των παρόχθιων χωριών, στην περίπτωση που αυξηθεί επικίνδυνα η στάθμη του μεγάλου διασυνοριακού ποταμού.

Διαπιστώνεται συνεχιζόμενη αύξηση των ποσοτήτων νερού που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια από τη Βουλγαρία, μέσω του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων 'Αρδα και Τούντζα.

Η ετοιμότητα εστιάζεται στην άμεση εκκένωση των παρόχθιων χωριών, στην περίπτωση που αυξηθεί επικίνδυνα η στάθμη του μεγάλου διασυνοριακού ποταμού, απειλώντας κατοικημένες περιοχές με πλημμύρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα