Θάνατος από μεταλλαγμένα

Σοκ στην Ευρώπη, μετά την είδηση ότι οι γιατροί του νοσοκομείου Carlos III στη Μαδρίτη επιβεβαίωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα από πρόσληψη γενετικά μεταλλαγμένης τροφής.

Nεκρός είναι ένας Ισπανός 31 ετών, ο οποίος πέθανε στις 7 Ιανουαρίου από αναφυλακτικό σοκ, αφού έφαγε γενετικά τροποποιημένες ντομάτες που περιείχαν γονίδια ψαριών. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η τροφή προκάλεσε στον Ράμος μια «βίαιη και θανάσιμη αλλεργική αντίδραση». Η υπόθεση

του Ράμος είναι το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα που επιβεβαιώνεται ότι συνδέεται με την πρόσληψη γενετικά τροποποιημένης τροφής. Μάλιστα, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις περισσότερες επιστημονικές μελέτες που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι γενετικά μεταλλαγμένοι σπόροι που κυκλοφορούν στην αγορά είναι απολύτως ασφαλείς.

Εν τω μεταξύ, επιδημία γρίπης, με τα νοσοκομεία χωρίς εντατικές. «Δεκάδες ασθενείς, βαρέως πάσχοντες, είναι διασωληνωμένοι με φορητούς αναπνευστήρες σε κοινούς θαλάμους των νοσοκομείων, λόγω έλλειψης κλινών Εντατικής», καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), και καλεί το υπουργείο Υγείας να διευθετήσει άμεσα το θέμα, με δεδομένο και το ισχυρό κύμα της εποχικής γρίπης που σαρώνει τη χώρα και οι νεκροί ανέρχονται σε 8.

Keywords
Τυχαία Θέματα