Ο Γ. Καρατζαφέρης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης, μίλησε στις 20/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Ηλία Κανέλλη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για την κατηγορία εις βάρος του για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες:

«Όλα αυτά θα αποδειχθούν. Πρόκειται για νόμιμες διαδικασίες, οι οποίες θα αποδειχθούν στο δικαστή... Ο στόχος δεν είμαι εγώ. Είναι το 2,8% που λάβαμε και το οποίο κανείς δεν περίμενε.
Κάποιοι δεν μας ήθελαν στο παιχνίδι. Εμείς όμως επιμένουμε, η κοινωνία γνωρίζει και από την άλλη πλευρά οι σκευωροί θα πέσουν στην παγίδα την οποία έστησαν».

* Για Π. Καμμένο:

«Ο κ. Καμμένος ξεκίνησε πριν από 2 - 2,5 χρόνια με 11% και τώρα τα ποσοστά του είναι πολύ χαμηλά. Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει αυτό το οποίο του πήγε λίαν ευκόλως. Πιστεύω ότι έγιναν μία σειρά λαθών που δεν θα ήθελα να απαριθμήσω. Επιπλέον, αυτή η συμπόρευση με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Τώρα το κόμμα αυτό, όπως και να το κάνουμε, είναι το κόμμα που έχει καταγραφεί στη συνείδηση των Ελλήνων ως το παρακολούθημα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και αυτό ενοχλεί την όποια βάση έχει αυτό το σχήμα. Δεν μπορούν να γίνονται τέτοια πολιτικά άλματα από τον κόσμο της συντήρησης σε αυτά που πρεσβεύει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του...».

* Για Α. Τσίπρα:

«Εγώ καλωσορίζω τον κ. Τσίπρα στην ορθοδοξία. Του πήρε 40 χρόνια να καταλάβει την αξία της και χαίρομαι πάρα πολύ. Και μάλιστα είπα, εάν θα το ήθελε, ως καλός χριστιανός, εγώ θα μπορούσα να βαφτίσω το μωρό του, το οποίο άφησε αβάπτιστο, μην αντέχοντας ούτε ένα από τα υποχρεωτικά μυστήρια της ορθοδοξίας».

Δημοσιογράφος: Έχετε την αίσθηση ότι η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός της ζώνης του ευρώ;

Γ. Καρατζαφέρης: «Όχι βέβαια. Αυτά είναι φοβικά σύνδρομα τα οποία διαδίδει το Μαξίμου μέσα στην απελπισία και στην απόγνωσή του. Δεν γίνονται. Αυτά που ακούγονται είναι αστεϊσμοί... Μην προσπαθεί ο κ. Σαμαράς με το σύνδρομο του φόβου να μαζέψει κόσμο, ο οποίος του έχει γυρίσει την πλάτη... Το αύριο είναι αβέβαιο... Την επόμενη μέρα πρέπει να υπάρχουν αναχώματα μέσα στη Βουλή, να υπάρχουν άνθρωποι σοβαροί, υπεύθυνοι, με γνώση, με γνωριμίες και με επαφές στην Ευρώπη. Αυτόν το ρόλο μπορώ να τον παίξω πάρα πολύ καλά».

Δημοσιογράφος: Υπάρχει περίπτωση να βρεθείτε σε κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα, λόγω συγκυρίας;

Γ. Καρατζαφέρης: «Μπορώ να βρεθώ σε κυβέρνηση για την Ελλάδα, όχι κυβέρνηση του Τσίπρα. Εάν χρειαστεί να στείλει έναν άνθρωπο για να μιλήσει στους ευρωσκεπτικιστές, που σήμερα είναι η πλειοψηφία σε Αγγλία, Γαλλία και Φιλανδία, δεν θα στείλει βεβαίως τον κ. Λαφαζάνη. Πρέπει να πάει ένας οικείος άνθρωπος. Εγώ ήμουν αντιπρόεδρος του Ν. Φάρατζ. Έτσι, λοιπόν, μπορώ να παίξω ένα συγκεκριμένο ρόλο για την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα σε μία κυβέρνηση με ανθρώπους που κινούνται σε έναν εντελώς διαφορετικό ιδεολογικό χώρο δεν μπορώ να συνυπάρξω. Υπάρχει ο κ. Καμμένος που είναι πρόθυμος να καλύψει αυτό το ρόλο».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα